BENIEUWD NAAR ZWANGERSCHAPSYOGA?

Zwangerschapsyoga is geschikt voor iedere aanstaande moeder. Onze lessen kun je flexibel volgen zonder een vaste zwangerschapscursus te hoeven doen. Je kunt vanaf 14 weken elk moment instappen en je kan de lessen volgen tot de geboorte.

*Eens per 8 weken bieden wij ook een partnerles aan

De zwangerschapsyogalessen van LindenYoga geven een complete voorbereiding op de bevalling en omvat een combinatie van Mindfulness, Zwangerschapsyoga, Ontspanning. Ze helpen je bij het creëren van een ontspannen, gezonde, evenwichtige zwangerschap en bevalling. De docenten zijn opgeleid door Kristeen Ruffell van het Birthlight instituut.

Je ongeboren baby stemt zich af op hoe jij je voelt als ouder. Preciezer gezegd, op je gevoelens, je gedachten en je stressniveau. Al geniet je volop….in deze maanden verandert er veel en niet alleen in je lichaam! Het kan goed zijn dat je soms mentaal en emotioneel  wat gevoeliger en meer gespannen bent dan normaal.  De lessen zijn rustig, ritmisch en ontspannen.  Je werkt aan je lichaam d.m.v. zachte yoga oefeningen. Yoga versterkt je, verzacht en leert je te ontspannen.  Als je ontspannen bent en vertrouwt dat je lichaam weet wat er moet gebeuren, verloopt de bevalling vlotter dan wanneer je gespannen bent. Door de yoga ontstaat vanzelf een rustige ademhaling, flexibiliteit  en ontspanning zodat je vol vertrouwen kunt bevallen.

Hoe zien de lessen eruit?

Alle facetten komen aan de orde:

1.  Je vergroot je inzicht in alle veranderingen die de zwangerschap met zich meebrengt en hoe je klachten kunt voorkomen of verminderen.
2. Aandacht: concentratieoefeningen, fysiologie van pijn, angst en reflexen en de invloed hiervan op je kindje. Met als doel,  spanningsklachten signaleren en schakelen naar rust in je hoofd en ontspanning en ontspannen kunnen bevallen
3. Ademoefeningen en ontspanningsoefeningen
4. Yoga (inclusief beweeg- en houdingtips voor thuis, op je werk en bevalhoudingen en oefeningen voor de eerste weken na de bevalling)

Vraag jij je af…waarom yoga nu je zwanger bent?

Een harmonieuze zwangerschap is belangrijk  voor jou én je baby. Als je zwanger bent, verandert er veel in je lichaam.

Deze zwangerschapslessen helpen je op een simpele en doeltreffende manier goed en diep te ontspannen. We bewegen zacht en ritmisch door de oefeningen heen. Zo ontstaat vanzelf

Een diepere ademhaling; die
o de stofwisseling bevordert van zowel je kindje als van jou.
o voor diepe ontspanning zorgt voor jou en je kindje
o helpt bij de geboorte van je kindje
Flexibiliteit in je gewrichten en bindweefsel; waardoor je je soepel, los en lenig voelt ondanks je toegenomen gewicht. Je helpt klachten verdwijnen, verminderen of voorkomen.
Versterking van de spieren die de rug en bekkenbodem in de juiste houding brengen/houden en je nek en schouders ontspannen.
Op het lichaam, de spieren en bloedsomloop een gunstig effect hebben.

Je hoeft er geen yoga-ervaring voor te hebben of lenig voor te zijn. Je bent welkom voor een proefles voordat je besluit verder te gaan.Een goede conditie van zowel lichaam als geest, vormt de beste voorbereiding voor de bevalling en de tijd erna.

Met zwangerschapsyoga leer je bewust met alle veranderingen om te gaan, houd je je lichaam sterk en soepel. Daarnaast helpen de specifieke oefeningen voor het bekken bij het voorkomen, dan wel inperken en verhelpen van bekkenklachten.

Zwangerschapsyoga wordt op zondag  van  11.30 tot 12.45 uur  en op vrijdag van 17.00-18.15 gegeven.

Vanaf januari 2019 bieden wij op zaterdag “fit na de bevalling“

Prijzen

  • Proefles €10
  • 10 lessen voor €128

Schrijf je in voor een proefles

*Na inschrijving ontvang je een bevestiging in de mail
Zit je nog met een vraag? Neem gerust contact met ons op

Je kunt ons zowel telefonisch, per mail of via een Whatsapp bericht bereiken.